Duyurular  »  Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Hakkında

22 Ocak 2024

Sayın Üyemiz,

Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndan Odamıza iletilen yazıda; Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın, sektörlerin üretim ve hizmet süreçlerinin tamamını gözden geçirmesini gerektirecek, şirketlerin döngüsel ekonomiye geçişini hızlandıracak bir yol haritası olduğu belirtilmekte ve firmalara önemli yükümlülükler getiren bu düzenlemeye uyum sağlama sürecindeki en önemli başlıklardan birisinin de finansmana erişim olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından Dünya Bankası desteğiyle Türkiye Yeşil Sanayi Projesi hayata geçirilmiş ve lansmanı 8 Aralık tarihinde gerçekleştirilmiştir. Amacı Türkiye'de sanayinin sürdürülebilir ve verimli yeşil dönüşümünü desteklemek olan projenin toplam bütçesi 450 milyon ABD Doları olarak belirlenmiştir.

E-posta’da Proje hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunmak ve konu ile ilgili soruların cevaplanması amacıyla, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ege Bölgesi Sanayi Odası iş birliğinde; 24 Ocak 2024 Çarşamba günü 13.30 – 15.30 saatleri arasında Zoom aracılığıyla "Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"nın düzenleneceği bilgisi verilmektedir.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ender YORGANCILAR’ın açılış konuşmalarında yer aldığı toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin, https://ebso.org.tr/tr/kobiokulu linkinde yer alan katılım formunu doldurmaları gerektiği belirtilmekte; toplantıya ait Zoom bilgilerinin kayıt yaptıran üyelerimize toplantı öncesinde maille gönderileceği bildirilmektedir.


Program Akışı

13.30 – 13.45 Açılış Konuşmaları

Ender YORGANCILAR

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & EBSO Yönetim Kurulu Başkanı

Dr. Ali Murat SÜREKLİ

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdür Yardımcısı

Mehmet ASLAN

TÜBİTAK, TEYDEB Başkanı

KOSGEB

Teyit Bekleniyor

13.45 – 14.00 Proje Hakkında Bilgilendirme

Umut YAVUZ

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Uzmanı

14.00 – 14.30 TÜBİTAK Destekleri

Dilek ŞAHİN

TÜBİTAK, Bilimsel Programlar Başuzmanı

14.30 – 15.00 KOSGEB Destekleri

Teyit Bekleniyor

15.00 – 15.30 Soru & Cevap

 

Bilgilerinize sunarız

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası