Duyurular  »  Pernas İşbirliği İmkanları Hakkında

10 Ekim 2023

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın bir yazısına atıfta bulunularak, başta yiyecek, içecek ve tekstil sektörleri olmak üzere Malezya pazarına girmek isteyen Türk markaları için Perbadanan Nasional Berhad (Pernas) tarafından sunulan imkanların oldukça önemli olduğu ifade edilmekte olup, Pernas hakkında edinilen bilgiler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

· 1969 yılında kurulan ve Malezya'nın franchise sektörünün gelişimine liderlik etme yetkisine sahip Maliye Bakanlığına bağlı bir şirkettir.

· Temel amacı franchise verenler ve franchise sahipleri için rehberlik ve özel programlar sağlayarak Malezya'da franchise sektörünün gelişimini sağlamaktadır.

· Franchise verenler ve franchise sahipleri arasında işbirliğine destek vermekle birlikte, halka açılma ve büyüme potansiyeli olan firmalara yatırım yaptığı, doğrudan kendisinin de Malezya'da franchise sahibi olduğu örnekler mevcuttur.

· Yatırımcı eşleştirmesine ek olarak, girişimcilere, büyümelerinin herhangi bir aşamasında franchisor olma yolunda eğitim, danışmanlık ve rehberlik sağlamakta, işlerini büyütmeleri veya kurmaları için kredi, finansman olanakları ve öz sermaye finansmanı sağlamaktadır

EK

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret  ve Sanayi Odası

 

 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası