Duyurular  »  TÜBİTAK - Avrupa Yenilik Konseyi ve Avrupa Yenilik Ekosistemleri Bilgi Günü Duyurusu

29 Kasım 2021 -

Sayın Üyemiz,

TÜBİTAK Avrupa Yenilik Konseyi Ulusal İrtibat Noktası’ndan aldığımız yazıda, TÜBİTAK tarafından 2 Aralık 2021 Perşembe günü 09:30-13:00 saatleri arasında “Avrupa Yenilik Konseyi ve Avrupa Yenilik Ekosistemleri Bilgi Günü” etkinliğinin düzenleneceği bilgisi iletilmiştir.

Avrupa Yenilik Konseyi (EIC), Ufuk Avrupa’nın en önemli bileşenlerinden bir tanesidir. Program kapsamında üç farklı destek mekanizması bulunmaktadır:

· Çığır açıcı teknolojilerin erken aşama araştırma faaliyetleri için EIC Pathfinder (Kılavuz),

· Teknolojileri doğrulamak ve iş planları geliştirmek için EIC Transition (Geçiş),

· Yeniliklerini pazara sunmaları ve ölçeklendirmeleri için KOBİ’leri destekleyecek olan EIC Accelerator (Hızlandırıcı).

Ufuk Avrupa programı dahilinde oluşturulan diğer bir yeni yapı ise Avrupa Yenilik Ekosistemleri’dir (EIE). EIE çağrılarının amacı, start-up’ların ölçeklendirilmesini destekleyen ve AB çapında yıkıcı inovasyonu teşvik eden daha bağlantılı ve verimli yenilik ekosistemleri yaratmaktır.

EIE kapsamında çağrılar üç ana hedef altında toplanmaktadır:

· Ulusal, bölgesel ve yerel ekosistemlerin karşılaştığı zorluklara yönelik hedeflere ulaşma konusunda katılımı teşvik etmek için CONNECT,

· Yüksek toplumsal değere sahip sürdürülebilir bir ölçeklenme adına yenilik ekosistemlerinin bağlantılarını güçlendirmek için SCALE-UP,

· Yenilikçi KOBİ’lerin küresel değer zincirlerine ve yeni pazarlara erişmelerine yardımcı olacak “Yenilikçi KOBİ'ler için Avrupa Ortaklığı”nı desteklemek üzere InnovSMEs.

Çevrimiçi gerçekleşecek etkinlikaşağıdaki link üzerinden gerçekleştirilmekte olup, kayıt bilgilerini tamamlayan katılımcılara toplantı erişim linki etkinlik öncesinde iletilecektir.

Link :https://anket.tubitak.gov.tr/index.php/642429?lang=tr

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası