Duyurular  »  İstihdam Taahhütlü Kobi Finansman Destek Programı Hakkında

17 Ekim 2023 -

Sayın Üyemiz,

Türk özel sektörünü desteklemek ve güçlendirmek amacıyla Alman Kalkınma Bankası (KfW) ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) yürütülecek olan İstihdam Taahhütlü Kobi Finansman Destek Programına ilişkin bilgiler KOSGEB tarafından Odamıza iletilmiştir.

 

Programdan, mali kayıtlardaki faaliyet kodları arasında; a)NACE Rev 2 Kısım-C İmalat, b)NACE Rev 2 Kısım-J 62- Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, c)NACE Rev 2 Kısım-M 72- Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri olan işletmeler faydalanabilecektir. Bir T.C. vatandaşı ve bir GKAS/UKSK istihdam edilmesi durumunda; bu istihdamlardan en fazla biri, işletmede çalışan mevcut personel arasından belirlenebilir; diğer istihdamın ise programa başvuru tarihinden sonra işe alınmış olması gerekmektedir. Deprem bölgesi illerinden yapılan başvurularda yeni istihdam şartı aranmaz.

 

Söz konusu başvuru kriterlerini taşıyan KOBİ’ler, 1,5 milyon TL’ye kadar ve 24 ay vadeli olarak sunulan kredileri işletme sermayesi, ekipman satın alımları veya yatırım finansmanı gibi bir dizi amaç için kullanabilir. Kredi geri ödemeleri her üç aylık dönemde ve eşit taksitlerle yapılacaktır. Kayıtlı istihdam taahhütlerini yerine getiren işletmeler her üç (3) ayda bir yaptıkları faiz ödemelerinin %40’ını, kadın ve gençler için istihdam yaratan KOBİ’ler ise %60'nı geri alacaktır. KOBİ’ler; T.C. Ziraat Bankası, aracılığıyla kredi başvurularını gerçekleştirebilirler.

 Konuyla ilgilenen üyelerimizin aşağıda iletişim bilgileri verilen proje yetkilisi ile temasa geçmeleri gerekmektedir.

 

Yetkili Kişi: Tuba Akça

Yerel Destek Personeli

E-posta: [email protected]

Tel: 0537 778 49 44

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret  ve Sanayi Odası



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası