Duyurular  »  Çin Pazarına İhracat Fırsatı Sunan Çin Uluslararası İthalat Fuarı 2024


24/05/2024

Sayın Üyemiz,

Çin Halk Cumhuriyeti tarafından uluslararası ticaretin geliştirmesi amacıyla bu sene yedinci kez düzenlenecek olan “Çin Uluslararası İthalat Fuarı CIIE” 5 – 10 Kasım 2024 tarihleri arasında Şanghay’da katılımcılarına kapılarını açacaktır. Bahse konu fuarın milli katılım organizasyonu geçen sene olduğu gibi bu sene de Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) organizatörlüğünde gerçekleştirilecektir.

05-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Şangay kentinde gerçekleştirilen Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na 128 ülkeden yaklaşık 3.400 katılımcı ve 394.000’den fazla profesyonel ziyaretçi iştirak etmiştir.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin ülkemize olan ilgisi sektörel olarak değerlendirildiğinde özellikle, gıda ve tarım ürünleri (dondurulmuş deniz ürünleri, et ürünleri, kuru meyve ve kuru yemiş, kiraz, zeytinyağı vb.), kozmetik ve doğal taş sektörlerinde kentimizin ihracat potansiyelinin yüksek olduğu görülmektedir. Bahse konu fuara Çin tarafından sadece ithalatçı firmalar katılmakta bu doğrultuda, Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nın kentimizden Çin’e ihracat yapmak isteyen üyelerimiz için faydalı bir platform olduğu değerlendirilmektedir.

Fuara milli katılım organizasyonu ile katılmak isteyen firmalarımız için; yer kirası, özel stant konstrüksiyonu, genel tanıtım giderleri, fuar alanında verilecek diğer hizmetler (internet bağlantısı, catering, katılımcı broşürü vb.), nakliye dahil fiyatta teşhir ürünlerinin gidiş-dönüş (İstanbul- Fuar alanı- İstanbul) deniz yolu nakliyesi hizmetlerini içeren katılım bedelinin nakliye dâhil 1.195 USD/m2, nakliye hariç 1.070 USD/m2 olacağı bildirilmiştir. Fuar başvurusunun minimum 15 m2 alan için yapılabildiği belirtilmiştir.

Fuara katılmak isteyen üyelerimizin, ekte yer alan bilgi notundaki banka hesabına %50’lik ilk taksit tutarının yatırıldığına dair ödeme dekontu ile doldurulmuş ve çıktısının her sayfası kaşe-imzalı (Firmayı temsil ve ilzama yetkili kişi veya kişilerce) olarak taranmış fuar sözleşmesini en geç 31 Mayıs 2024 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Ege İhracatçı Birlikleri'ne [email protected] e-posta yolu ile iletmesi gerekmektedir.

Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’na ilişkin detaylı bilgi ve başvuru linklerine ekte bulunan bilgi notunda yer verilmektedir.

 

Ayrıntılı Bilgi için

Ege İhracatçı Birlikleri / Ümran Güzel & Efe Fırat

Tel: 0232 488 60 81 / 6138

E-posta: [email protected]
EK

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası