Duyurular  »  Coğrafi İşaretlerin Koruması Çevrimiçi Eğitim Kursu Hk.

4 Kasım 2023

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 22.09.2023 tarih ve 0288 sayılı yazıda, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşen coğrafi işaretlerin farkındalığının artırılmasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Oda ve Borsalar ile işbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirildiği ifade edilmiştir.

Bu vesileyle, coğrafi işaretli ürünlerin önemi ve bunların üretici grupları tarafından nasıl korunabileceği ve değerli bir varlık olarak nasıl kullanılabileceği konusunda temel bir anlayış sağlamak amacıyla 11. Avrupa Kalkınma Fonu kapsamında finanse edilen CarIPI projesi bir çevrimiçi eğitim kursu düzenlendiği bildirilmiştir.

Söz konusu çevrimiçi kursu İngilizce dilinde video ve metin şeklinde kaynak materyallerin eşlik ettiği toplam 8 oturumdan oluşan üç modülden oluşmakta olup, katılımcılara çevrimiçi materyallere kendi zamanlarında erişebilecekleri, canlı oturumlar veya kendi hızlarına göre gerçekleştirilecek şekilde tasarlandığı ifade edilmiştir.

Anılan eğitim kursuna https://internationalipcooperation.eu/en/caripi/learning/general-overview adresinden ulaşılacağı belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret  ve Sanayi Odası



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası