Duyurular  »  Kimya Ticaret Heyetleri Hk.

12 Ağustos 2022

Sayın Üyemiz,

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından iletilen yazıda; 2022 yılının son çeyreğinde, Ticaret Bakanlığı’ndan onay alınması ve yeterli başvuru olması durumunda Kimya Ticaret Heyetleri gerçekleştirilmesi planlandığı bildirilmiştir.

Plastik, kozmetik, ilaç, boya, kauçuk, madeni yağlar, yapı kimyasalları, temel kimyasallar ve medikal ürünler gibi kimya sanayinin alt sektörlerine açık olarak düzenlenecek ticaret heyetine katılacak firmalar için ikili iş görüşmeleri (B2B) organizasyonu ve tercüman giderleri, ulaşım ve konaklama giderleri, yurtdışında yapılacak tüm transferler, toplantı salonu kirası ve teknik giderler dâhil olmak üzere, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İKMİB üyesi firmalara özel pre-finansman sağlanacağını belirtmiştir.

Devlet tarafından verilecek olan %60 ile %65 oranındaki desteklerin katılımcılara baştan yansıtılması anlamına gelen prefinansman ile ilk etapta, 2022 yılı sonuna kadar sırasıyla Özbekistan, Kenya ve Vietnam-Tayland’a düzenlenmesi planlanan ticaret heyetlerine ilişkin fiyatlar ve tarihler ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Söz konusu heyetlere İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda katılmak isteyen firmaların ekte yer alan katılım şartları göz önünde bulundurarak en geç belirtilen tarihlere kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,