Duyurular  »  Ticaret Bakanlığı Kampanya Çağrısı

20 Ekim 2023

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 17.10.2023 tarih ve 1202 sayılı yazıda, Ticaret Bakanlığından iletilen yazıya atfen,

• Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarının bu yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirilirken "İstiklalden istikbale" köprüler kurmak adına tüm kurum ve kuruluşlarla güçlü koordinasyon içerisinde, ülkemizin dört bir yanında birçok proje ve etkinliğin hayata geçirildiği,

• Ticaret Bakanlığının, bir yandan perakende sektörünün dengeli ve sağlıklı büyümesini sağlayarak ülkemiz ekonomisine katkı verirken diğer yandan tüm vatandaşlarımızı memnun eden bir anlayışla hizmet edilmesi için gerekli tedbirleri aldığı,

• Ticaret Bakanlığınca perakende sektörüne yönelik yürütülen çalışmaların nihai amacının, tedarik zincirindeki sorunları ortadan kaldırmak, başta gıda sektörü olmak üzere enflasyonu asgari düzeye indirmek olduğu,

• Söz konusu amaçlara ulaşabilmek için, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan, ülkemizin tanınmış pek çok markasını bünyesinde bulunduran, çok sayıda üyeye sahip meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının gayretinin büyük önem arz ettiği belirtilmiştir.

Cumhurbaşkanlığınca açıklanan Türkiye Yüzyılı Programındaki proje ve etkinlikler kapsamında Ticaret Bakanlığının iştigal alanında yer alan ve ülkemizin en önemli sektörlerinin başında gelen perakendecilik ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtilerek, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapma hedefiyle uyumlu olarak perakende sektöründe ülke genelinde geniş kapsamlı indirim kampanyaları düzenlenmesi hususunda üyelerimizden anlamlı katkı beklendiği ifade edilmiştir.

Söz konusu indirim kampanyasına katılım sağlayan firmaların Ticaret Bakanlığı internet sitesinden yayımlanacağı bildirilmiştir.

Bu kapsamda indirim kampanyasına katılım sağlayacak üyelerimizin kampanyaya katılımına ilişkin bilgilerinin Odamıza ([email protected]) iletilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,