Duyurular  »  UZK Zeytin ve Zeytinyağı Ülke İçi Tanıtım ve Etkinlik Hibe Çağrısı
20 Temmuz 2022 - 

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nden Odamıza iletilen 18.07.2022 tarih ve 20205 sayılı yazıda, Uluslararası Zeytin Konseyinin, 2022 yılı programı kapsamında zeytin ve zeytinyağı ülke içi tanıtım ve etkinlik hibe çağrısında bulunduğu; hibelerin 1 Kasım 2022 ile 15 Aralık 2022 tarihleri arasında uygulanabileceği belirtilmektedir.

Hibe kapsamında; zeytin ve zeytinyağı organoleptik, kimyasal, besinsel ve terepatik özelliklerini sergileyen eğitim ve bilgilendirme kampanyaları; seminer, ticari fuar, sempozyum ve çalıştay organizasyonları, gıda ve beslenme fuarlarında bilgilendirme standları, tanıtıcı materyal üretimi (broşür, CD, kitap vb.), planlanan faaliyetlere uluslararası uzmanların katılımı, Ulusal Mario Solinas Yarışmalarının yürütülmesi gibi faaliyetlerin düzenlenebileceği belirtilmektedir.

UZK Mali Yönetmeliğinin 101. maddesine göre, UZK’nın sağlayacağı hibe yapılacak olan faaliyetin tutarının %50’sinden fazla olmayacağı bildirilmektedir.

Kabul kriterleri incelendiğinde hibelerin;

- Programın teknik kalitesi 40 (Amaçlar ve hedefler (15 Puan), Hedef Grupları (10 Puan), Temalar ve Mesajlar (15 Puan)

- Programın kalite yönetimi 35 (Planlama ve Organizasyon (10 Puan), Ortaklık Kalitesi (10 Puan), İletişim Stratejisi (15 Puan)

- Kapsamlı ve detaylı bütçe yapılması 25 puan olmak üzere toplamda 100 puan üzerinden belirtilen kıstaslar ile değerlendirileceği

ifade edilmektedir.

Söz konusu hibelere ilişkin çağrı ve başvuru formlarının https://www.internationaloliveoil.org/grants-for-promotional-programmes-2/ linkinden temin edilebileceği ve başvuruların [email protected] e-posta adresine en geç 2 Eylül 2022 tarihine kadar gönderilmesi gerektiği bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası