Duyurular  »  Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması

10 Kasım 2022 -

Sayın Üyemiz,

Türkiye Bankalar Birliği’nin 9 Kasım 2022 tarihli kamuoyu duyurusuna göre; 9 Kasım 2022 tarihli ve 32008 sayılı Resmî Gazete’de, “Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Kanun”a eklenen geçici madde yayımlanmış ve aynı tarihte yürürlüğe girmiştir.

Düzenleme, gerçek ve tüzel kişilerin karşılıksız çek, protestolu senet, bireysel ve ticari nitelikli kredi kartı dahil tüm kredi borçlarını kapsamaktadır. Borçların vadesinin (son ödeme tarihinin) 1 Ekim 2022 tarihinden önce olması ve 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle kısmen veya tamamen ödenmemiş olması gerekmektedir. Buna göre, yukarıda belirtilen borçların 1 Temmuz 2023 tarihine kadar tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması durumunda, Risk Merkezi nezdindeki bu kayıtlar bankalar ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmayacaktır.

Düzenleme, vadesi 1 Ekim 2022 tarihinden önce olup, ödenmemiş borçları kapsamaktadır. Vadesi, diğer bir ifadeyle ödenmesi gereken tarih 1 Ekim 2022 tarihinden sonra olan borçlar, bu düzenleme kapsamında değildir.

Konu ile ilgili detaylı bilgiye ekte yer alan Bilgilendirme Notundan ulaşılabilirsiniz.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

 

EK: Bilgi Notu

 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası