Duyurular  »  Tahsilat Takip Programı - Borç Durum Belgesi - Gümrük İdaresince Borç Sorgulama

21 Şubat 2024 -

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden Odamıza iletilen E-10305086-641.03.03-00094082030 sayılı yazıda, Gümrükler Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıya atıfta bulunularak, yükümlülerin “Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama” uygulaması üzerinden “Borç Durum Belgesi” temin edebilmelerine yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından iletilen kesinleşmiş gümrük borcu bilgisinin T.C. Ticaret Bakanlığı kullanıcılarınca da görüntülenebilmesini teminen Tahsilat Takip Programı Sorgulama Modülüne "Borç Durum Sorgulama" ekranı eklenmesi yönünde teknik düzenlemenin yapılmış olduğu bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,