Duyurular  »  Türkiye 100 Programı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) aldığımız 14.07.2016 tarih ve 13502 sayılı yazıda, TOBB öncülüğünde, ABD merkezli AllWorld Network ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlenerek, söz konusu şirketlerin görünürlüklerini artırmak ve bu şirketlerin küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla 2011 yılından beri “Türkiye’nin En Hızlı büyüyen 100 Şirketi-Türkiye 100” projesi yürütülmektedir.

Türkiye 100 listesinde sıralamaya giren şirketler için, 10 Ağustos 2015 tarihinde Oda ve Borsa Başkanlarının da katılımıyla İstanbul Çırağan Otel’de TOBB’un ev sahipliğinde üçüncü Türkiye 100 ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

Türkiye 100 şirketlerinin kamuoyuna duyurulmasıyla beraber yazılı ve görsel basında çok sayıda haber yapılmıştır. Görünürlükleri artan şirketlerin yeni ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimleri kolaylaşmıştır. Listede yer almaya hak  kazanan şirketlerin temsilcileri, şirketlerinin küresel ekonomik bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla TOBB öncülüğünde düzenlenen çeşitli faaliyetlere katılmışlardır. Bugüne kadar Türkiye 100 şirketleri için ABD’ye iki ayrı iş seyahati düzenlenmiştir. Bu seyahatlerde şirket temsilcileri, dünyanın önde gelen girişimcileri, yatırımcıları ve bilim insanlarıyla görüşmüş, ABD’deki devlet kurumlarına ziyaretler gerçekleştirmişlerdir.

Türkiye 100 programı 2016 yılında da devam edecek olup, şirketlerin 2012-2015 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Başvuru kriterlerini sağlayan şirketler büyüme hızlarına göre sıralanacak, en hızlı büyüyen şirket birinciliği alacaktır. Türk özel sektörünün dünyayla olan bağlantılarının kuvvetlendirilmesine imkan sağlayacak olan Türkiye 100 Programı’na katılmak isteyen üyelerimizin 15 Eylül 2016 tarihine kadar http://turkiye100.tobb.org.tr/ üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru kriterleri için: http://turkiye100.tobb.org.tr/?page_id=2103