Duyurular  »  Türkiye-Yunanistan İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri

Sayın Üyemiz,

Yunanistan Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticari İlişkiler Bölümü'nden, Odamıza intikal eden yazıda; 21 – 22 Ekim 2013 tarihlerinde, İzmir'de, Türkiye – Yunanistan İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri (B2B) düzenleneceği bildirilmiştir.

Yazıda devamla, söz konusu Forum'un Yunanistan Büyükelçiliği koordinasyonunda, yenilenebilir enerji, gıda ve tarım ürünleri, turizm, inşaat, inşaat malzemeleri ve iki tarafında ortak ilgisini oluşturacak iş alanlarını kapsayacağı ifade edilmiştir. Aynı zamanda, Forum'un amacının ikili ticari hacmi arttırmak, Yunanistan'da veya Türkiye'de ortak yatırımları teşvik etmek ve üçüncü ülkelere ortak ticari ve yatırım çalışmaları araştırmak olacağının bilgisi verilmiştir.

Yazıda aynı zamanda, Türkiye tarafından organizasyonun temel ayağını İzmir Ticaret Odası, Ege Sanayici İş Adamları Derneği'nin işbirliği ve yardımları, Yunanistan Odalar Birliği (UHC) ve Yunanistan Dış Ticaret Organizasyonu (HEPO) ise Yunanistan tarafını oluşturacağı açıklanmıştır.

Söz konusu Forum'a katılmak isteyen firmaların, en kısa sürede ekte bulunan katılım forumunu İzmir Ticaret Odası'na (e-posta: [email protected]) ve Ankara'da bulunan Yunanistan Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticari İlişkiler Ofisine ([email protected]) iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla,