Duyurular  »  Uluslararası Öğrenci Staj Programı Hk.

24 Ocak 2024

Sayın Üyemiz,

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığıtarafından Odamıza iletilen yazıda, Türkiye Bursluları öncelikli olmak üzere ülkemizdeki uluslararası öğrencilerin öğrenim süreçlerini daha verimli geçirebilmeleri amacıyla bir dizi çalışma başlatıldığı bildirilmiştir. Bu kapsamda, uluslararası öğrencilere ülkemizdeki işletme ve kurumlarda staj yapabilme imkânı sunulması büyük bir önem taşıdığı, bu bağlamda, 2021 yılında başlatılan Uluslararası Öğrenci Staj Programı ile, uluslararası öğrencilere deneyim aktarımı ve saha tecrübesi kazandırılarak, ileride ülkeleriyle yapılacak iş birliklerine zemin hazırlanmasının hedeflendiği bildirilmiştir.

Program, 15 Temmuz - 20 Eylül 2024 tarihleri arasında Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Sakarya şehirlerinde yaz tatili döneminde toplamda 6 hafta (30 iş günü) sürecek şekilde planlanmaktadır. Staj sürecinde öğrencilerin prim ödemeleri,Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve öğrencinin eğitim aldığı üniversite ile yapılan protokol gereği ilgili üniversite tarafından karşılanacağı, şirketiniz bünyesinde staj kontenjanı sağlamayı düşünmeniz durumunda, öğrenci seçimi için bölüm, ülke, uyruk, dil taleplerinizi 9 Şubat 2024 tarihine kadarhttps://www.turkiyeburslari.gov.tr/Account/loginadresi üzerindenYurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na iletmeniz gerektiği bildirilmiştir.

EK

Bilgilerinize sunarız