Duyurular  »  ICA Workshop Türkiye Çalıştayı

Sayın Üyemiz,

Kahramanmaraş Sanayici ve İşinsanları Derneği’nden (KASİAD) Odamıza iletilen yazıda, International Cotton Association (ICA) ile Dernekleri işbirliğinde düzenlenmiş olan “ICA Workshop Türkiye Çalıştayı”nın Genç KASİAD ve KASİAD Pamuk Kurulunun katkıları ile 13 – 14 Mayıs 2024 tarihlerinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Çalıştaya ilişkin mekan ve geniş kapsamlı programın ayrıca sunulacağı belirtilerek, katılımcıların aşağıdaki linki en geç 01 Mayıs 2024 tarihine kadar tıklayarak katılım teyidi vermeleri gerektiği ifade edilmektedir.

Katılım Linki:

Workshop konuları;

1. ICA'nın Rolleri Nelerdir?

2. Açık, Kısa ve Eksiksiz Bir Sözleşme Nasıl Yapılır?

3. Sorunsuz Bir Sözleşme Performansı Nasıl Sağlanır?

4. Akreditif ve Lojistik

5. Acentelerin/Brokerlerin İşlevleri Nelerdir?

6. İddialar ve Uyuşmazlıklar Dostane Çözüm, Arabuluculuk ve Tahkim Yoluyla Nasıl Çözümlenir?

7. Manuel Sınıflandırmanın Usul ve Esasları Nelerdir?

8. HVI Testini, Parametrelerini ve Hesaplamasını Anlayın

9. Kalite Standartları ve Değer Farklılıkları Kullanılarak Harcamalar Nasıl Hesaplanır?

10. Tahkim ve Temyiz Prosedürleri, Süreleri, Ücretleri Nelerdir?

11. Güvenli Ticaret Nasıl Sağlanır – Yerine Getirilmeyen Ödüller ve Koruma Listesi

12. ICA Üyeliğinin Önemi – Haklar, Katılım, Ağ Oluşturma, Koruma, Yararlar, Etkiler

13. Tekstil Süreçleri, Eğirme, İzlenebilirlik ve Ötesi

Format, tüm konularla ilgili atölye sınavı ve forum tartışmalarından oluşacaktır.

ICA, Atölye Sınavını geçenlere sertifika verecektir.

Katılım sınırlı sayıda olacaktır.

Eğitmenler:

Dr.Robert Jiang, ICA İş Operasyonu ve Geliştirme Müdürü, ICA