Duyurular  »  1.Hazar Ekonomi Forumu ve Fuarı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 08.07.2019 tarihinde Odamıza iletilen yazıda Türkmenistan Milli Turizm Bölgesi Avaza’da 1. Hazar Ekonomi Forumu’nun 11-12 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

İlgili yazıda söz konusu Forum kapsamında, 11 Ağustos 2019 tarihinde Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı himayelerinde, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası organizatörlüğünde "Yenilikçi Teknolojiler" adı altında uluslararası bir fuar da düzenleneceği ve bu bağlamda "Uluslararası Yenilikçi Teknolojiler Fuarı" içerisinde Türk firmalarının katılım sağlayacağı ayrı bir Fuar alanı oluşturulacağı da ifade edilmektedir.

"Uluslararası Yenilikçi Teknolojiler Fuarı", yüksek teknoloji sektörlerinde düzenlenecek olup, söz konusu Fuara, ülkemizden aşağıdaki sektörlerden firmaların katılması beklenmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığı ile fuara katılan firmalara özel indirimin uygulanacak olup, kiralanacak standın metrekare fiyatının 100 ABD dolarından fazla olmaması beklenmektedir.

İlgili Sektörler:

- Petrol ve doğal gaz-LPG

- Bilgi teknolojileri

- Yazılım, Ulaştırma ve Haberleşme

- Savunma sanayi

- Otomotiv

- Hafif sanayi teknoloji şirketleri vb.

Söz konusu Forum'un ve Fuarın içeriğine dair bilgilere https://cefavaza2019.gov.tm/ adresinden ulaşılabilir. Etkinliklere katılmayı düşünen firmaların Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası’na (Kemal Amanov, Tel: +99312 398887,398898 [email protected]; [email protected] ) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (Adem Kula, Tel: 0212 924 3973 [email protected] ) başvurması gerekmektedir.