Duyurular  »  ?Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği (İSDEP)? Projesi


08/05/2024

Sayın Üyemiz,

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Odamıza yapılan ziyaret kapsamında; Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İŞKUR tarafından, Dünya Bankası iş birliği ile uygulanan “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İstihdam Desteği (İSDEP)” Projesi hakkında bilgilendirmede bulunulmuştur.

Bu çerçevede, üretime yönelik meslek gruplarının istihdamı için tasarlanan proje kapsamında, destek sağlanması planlanmaktadır. Projede yer alacak firmalar, SGK Hizmet Dökümü’ndeki prim bilgisini otuza bölerek, en az 2 sigortalı çalışana sahip olduklarını projenin başında ve devamında taahhüt etmelidir. Ayrıca, ilgili firmaların katılımcıların en az %20’sini, program süresi kadar istihdam edeceğini belirtmesi gerekmektedir. Programı başlatma şartı olarak firmanın %50 Türk, %50 ise Suriyeli kursiyer şartını gözetmesi elzemdir. Kursiyerler için belirlenen maaş oranı; katılımcıların statüsüne göre değişiklik göstermektedir. Örneğin iş arayan statüsündeki katılımcılar ile işsizlik ödeneği alanlar için ödenen günlük cep harçlıkları birbirinden farklılaşacaktır.

Kursiyerlerin 3 ay boyunca günlük ücreti 653 TL olup ücret İŞKUR tarafından karşılanacaktır. 3 ay sonunda, destek süresinin tamamlanmasıyla, firmanın katılımcı sayısının %20’sini istihdam etmesi gerekmekte olup seçtiği çalışanın Suriyeli veya Türk olması konusunda bir yaptırım bulunmayacaktır.

 

Detaylı Bilgi için;

Turgutlu İşkur Merkezi

İletişim Hattı            : 444 75 87

Telefon                      : (0 236) 312 86 56

Faks                           : (0 236) 312 60 22

e-posta                     : [email protected]

Adres                         : İstiklal Mahallesi Piyaleoğlu Caddesi No:121/A Turgutlu/MANİSA

 

 

Bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası