Duyurular  »  Ulyanovsk Bölgesinin Tanıtım Toplantısı
Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ikili ticaret hacmi oldukça iyi seviyelere ulaşmış olduğu, önümüzdeki dönemde özellikle Rusya Federasyonu’nun (RF) değişik bölgeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine her iki ülke yönetimi tarafından önem verilmekte olduğu iletilmektedir.

DEİK bünyesinde kurulmuş olan Türk-Rus İş Konseyinin, son dönemde gerçekleştirilen faaliyetlerde iki ülke iş çevreleri arasında bölgesel düzeyde yeni işbirliklerinin oluşturulmasına vesile olacak etkinliklerin yer verilmesine özen göstermekte olduğu bildirilmektedir.

Bu çerçevede, DEİK/Türk-Rus İş Konseyi tarafından, RF Ulyanovsk Bölgesi Valisi Sayın Sergey Morozov başkanlığındaki heyetin katılımı ile, 4 Aralık 2013 Çarşamba günü, İstanbul TOBB Plaza’da, “Ulyanovsk Bölgesinin Tanıtım Toplantısı”nın organize edilmesinin planlanmakta olduğu belirtilmektedir.

Söz konusu etkinliğin Taslak program ve katılım formunun TOBB web sitesinin (www.tobb.org.tr) “Hizmetler/Uluslararası İş İmkânları-Ülke Duyuruları/Rusya” bölümünde yer almakta olduğu, söz konusu toplantı sırasında, RF’nin hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Ulyanovsk’ta başta otomotiv, makine, uçak sanayi, gıda, inşaat vd. alanlarında yaşanan gelişmeler, bölgede yatırımların teşvik mekanizmaları hakkında güncel bilgilerin katılımcılara aktarılacağı öngörülmektedir.

Formların en geç 2 Aralık 2013, Pazartesi günü mesai bitimine kadar DEİK’e (H. Çağla Mazlum, Tel: +90 212 339 5010, faks: +90 212 270 3784, e-posta: [email protected]) iletilmesi gerekmektedir.