Duyurular  »  TOBB Türkiye 100 Yarışması
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, TOBB öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere, 2011 yılından beri ‘’TOBB Türkiye 100’’ yarışması düzenlenmekte olduğu bildirilmektedir.

Türkiye 100 ile Türkiye’nin hızlı büyüyen şirketlerin başarılarına küresel ölçekte dikkat çekmek, küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek, başarı hikayelerinin ulusal ve uluslararası yazılı ve görsel basında yer almasını sağlayarak doğru iş ortaklarını, yeni müşterilere ve yatırımcılara erişimlerini kolaylaştırmak hedeflenmektedir.

Türkiye 100 yarışmasında dereceye giren şirketler tamamen objektif kriterlere dayanılarak tespit edilmektedir. Satış gelirleri artış hızının temel performans kriteri olduğu değerlendirmelerde, en yüksek satış gelirleri artış hızını yakalayan şirket birinciliği almaktadır.

2019 yılında gerçekleştirilen son projede Türkiye 100 şirketleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. Yılı münasebetiyle 19 Mayıs 2019 tarihinde Samsun’da gerçekleştirilen tören ile ödüllerini almışlardır.

2015-2017 dönemi satış gelirleri dikkate alınarak listeye giren Türkiye 100 şirketleri,  satış gelirlerini ortalama yüzde 605 oranında arttırmıştır.  Ortalama ciro büyüklükleri 60 Milyon TL olmuştur. İstihdamları yüzde 70 artmıştır. Türkiye 100 listesindeki şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörlerin çeşitliliği ise Türkiye ekonomisinin dinamizminin güzel bir göstergesi olduğunu kanıtlamıştır.

TOBB Türkiye 100 yarışması 2020 yılında da devam edecek olup, şirketlerin 2016 – 2018 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Başvuru kriterlerini sağlayan şirketler büyüme hızlarına göre sıralanacak, en hızlı büyüyen şirket birinciliği alacaktır.

Türk özel sektörünün dünyayla olan bağlantılarının kuvvetlendirilmesine imkan sağlayacak olan TOBB Türkiye 100’de yer almak için ekte detayları verilen kriterlere uyan firmaların müracaatının en geç 15 Kasım 2019 tarihine kadar turkiye100.tobb.org.tr üzerinden sağlanması istenmektedir.

TOBB Türkiye 100 Yarışmasıyla ilgili başvuru yöntemi, kriterler ve takvim ekte yer almaktadır.

Yazıyı Okumak İçin Tıklayınız.