Duyurular  »  Sayısal Takograf Kartlarının Düzenlenmesi Hizmetinin Verilmesine İlişkin Duyuru
Karayoluyla taşımacılık yapan araçlarda kullanılan aracın hızı ve kat edilen mesafe gibi bilgileri otomatik olarak kaydeden takograf cihazlarının araçlara takılarak, araçların karayolunda seyri sırasında sürücülerin trafik güvenliğine ve sürüş hassasiyetine uyma zorunluluğunun yerine getirilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan "Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Araçlarda Kullanılan Takograf Cihazları Hakkında Yönetmelik" 21.05.2010 tarihli ve 27587 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

2013 yılı sonuna kadar yalnızca yurtdışı taşımacılık yapan araçlar için zorunlu olan Sayısal Takograf Kartları 2014 yılından itibaren de yurt içi taşımacılık yapan ve sayısal takograf cihazı kullanması zorunlu araçlar içinde uygulanmaya başlamıştı.

Türkiye Sayısal Takograf Sistemi ile yük taşımada kullanılan ve azami ağırlığı, römork veya yarı römork dahil 3,5 tonu geçen araçlar ile yolcu taşımada kullanılan ve sürücü dahil dokuz kişiden fazla taşımaya elverişli ticari araçların ulusal ve uluslararası taşımalarında sayısal takograf cihazı ve takograf kartı kullanımı zorunlu hale gelmiştir.

T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokol kapsamında sürücü, şirket ve servis kartlarının kullanıcılarına verilebilmesi amacıyla İzmir Ticaret Odası da yetkilendirilmiş bulunmaktadır. Sözkonusu hizmet, 16.01.2015 tarihinden İzmir Ticaret Odası Ticari İşlemler Müdürlüğü tarafından verilecektir. Müdürlüğün bu hizmetin en hızlı ve etkin şekilde verilebilmesi için alabilmeniz için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu konuda gerekli bilgilere şu şekilde ulaşabilirsiniz:

İzmir Ticaret Odası Ticari İşlemler Müdürlüğü

Adres: Cumhuriyet Blv No:120 Pasaport-Konak/İZMİR