Duyurular  »  TIR EPD Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

02 Kasım 2022

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden iletilen 02.11.2022 tarih 31485 sayılı yazıda, 27.10.2022 tarihli, 11243 sayılı ve "TIR EPD Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Konular" konulu yazıya atfen; Karne Hamillerince TIR ön beyan işlemi yapmaksızın Kırgızistan topraklarına yapılan taşımalarda zaman kaybı ve ilave maliyetler oluştuğu bilgisi paylaşılmıştır. Aynı yazıda ayrıca, Kırgızistan adresli alıcı bilgilerinin girildiği bölümde "Kırgızistan Vergi Numarası" hanesinin zorunlu bir alan olduğu ve sistem tarafından bu numaranın kontrol edildiği, ilgili bilginin hatalı girilmesi durumunda ön beyanın reddedildiği ayrıca ifade edilmiştir.

Bu kapsamda, Kırgızistan varışlı taşımalarda Karne Hamillerinin ilave maliyet ve zaman kayıpları ile karşılaşmaması adına, TIR EPD uygulaması vasıtasıyla hazırlanan ön beyanların doğru bilgiler kullanılarak (özellikle eşya alıcısının Kırgızistan'da kayıtlı vergi numarası) gümrük idaresine sunulması hususunu

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,