Duyurular  »  Singapur Fintech Festivali'ne Türk Firma Katılımı Hakkında

07 Ağustos 2023

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen 04.08.2023 tarihli ve 8502 sayılı yazıda, Singapur Büyükelçiliği’nin T.C. Ticaret Bakanlığı’na ilettiği bir yazıya atıfta bulunularak; Singapur Merkez Bankası (MAS) tarafından, dijital ekonomiyi ve finansal teknolojiyi desteklemek için kamu ve özel sektör arasındaki diyaloğu teşvik etmek amacıyla kurulan Elevandi şirketi tarafından (https://www.elevandi.io/) 15-17 Kasım 2023 tarihlerinde Singapur'da "Fintech Festivali"nin düzenleneceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, anılan şirket yetkilileri tarafından, Fintech Festivali'ne ilgili kurum ve şirket temsilcilerinin katılımının arzu edildiği, ayrıca ülkelerin milli stand açmalarına önem atfedildiği ve bu çerçevede gerektiğinde fiyat indirimlerinin de sağlandığı ifade edilmektedir.

Ayrıca, Singapur Büyükelçiliğince kuruluş temsilcilerinin Fintech Festivali'ne katılımlarının, gerek ülkemizin finansal teknoloji konusundaki birikimini sergilemek gerek Türkiye ile Singapur arasında işbirliği imkânlarını ele almak bakımından faydalı olacağı, ilaveten milli stand açılmasının ülkemizin Güneydoğu Asya finansal teknoloji pazarlarında daha fazla varlık gösterme hedefleri bağlamında yararlı olacağı aktarılmıştır.

Yazıda, şirket ve işbirliği kuruluşlarının anılan etkinliğe stand ile katılım göstermesi halinde 5447 Sayılı Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turqualıty (Bilişimin Yıldızları) Programı Hakkında Kararın uygulama usul ve esaslarına ilişkin Genelgede belirtilen bireysel katılım, tanıtım ve ulaşım giderlerinin % 70 oranında ve etkinlik başına 600.000 TL'ye kadar desteklenebileceği bilgisi verilmiştir. Bununla birlikte, İşbirliği kuruluşları ve Bakanlıkça onaylı fuar organizatörleri tarafından da milli katılım düzenlenmesinin de mümkün görüldüğü belirtilmiştir.

Bu çerçevede, anılan etkinlik ile ilgili detaylı bilgi için https://www.fintechfestival.sg/ web sitesinin ziyaret edilebileceği ve Singapur Ticaret Müşavirliği ile temas kurulmasının ([email protected]) mümkün olduğu dile getirilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası