Duyurular  »  ROBOTEX TURKEY 2019 Hakkında

TOBB' un 19.09.2019 tarih ve 9406 sayılı yazısında, "Robotex Turkey 2019"un 2-3 Kasım 2019 tarihlerinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle Antalya'da gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Yazıda devamla, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan Robotex Turkey festivalinin, dünyanın en büyük Robotik/Maker organizasyonlarından biri olduğu ve Türkiye'nin Robotex International'ın ortağı  olduğu belirtilmekte olup, festival kapsamında robotik yarışmalarının; teknoloji, fütürizm, eğitim, inovasyon konularında çeşitli workshop ve seminerlerin organize edileceği bildirilmektedir. Ayrıca stantlarda teknoloji ve eğitim kurumları gibi çeşitli kuruluşlar ve ortakların hizmet ve ürünlerini sergileme fırsatı bulacakları ve yarışma katılımcısı olarak 800 kişi, ziyaretçi olarak 5000 kişilik bir katılımın ön görüldüğü festivalde robotik yarışması olarak toplam 16 yarışma ana başlığının belirlendiği ifade edilmektedir.

Belirlenen kategori birincilerine Robotex International/Estonia'da. ikinci ve üçüncülere Robotex Asia/Shangai'da yarışmaya katılım hakkının ve birinci takıma 16 adet Antalya tatili ödüllerinin verileceği bildirilmektedir. Festival'e katılmak isteyen şirketlerimizin Robotex Turkey web sayfası üzerinden yarışma kaydı, otel rezervasyonu ve ziyaretçi kaydının yapılabileceği; yarışma kayıtları için yarışmacı  takım ve robot başına olan ücretlerin web sayfasında belirtildiği ve detaylı  bilgilere https://www.robotexturkey.com adresinden; online biletlere https://www.biletantalya.com adresinden ulaşılabileceği belirtilmektedir. Ayrıca ortaklık ve stant talepleri için 0538 796 38 24 numaralı telefondan ve bilgirobotexturkey.com e-posta adresinden bilgi alınabileceği bildirilmektedir. Söz konusu festivale ait detaylı bilgilere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği web sayfası (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkânları/Yurtiçi Etkinlikler" bölümünden de ulaşılabilmektedir.