Duyurular  »  Dost Ülke Vatandaşları ve Tüzel Kişiliklerinin Rusya?da Hesap Açmalarının Kolaylaştırılması

14/11/2023

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen 09.11.2023 tarih 12188 sayılı yazıda; Ticaret Bakanlığından TOBB’ye gönderilen yazı ilgide tutularak ve Moskova Ticaret Müşavirliğinden gelen yazıya atıfta bulunularak, Rusya Federasyonu (RF) Hükümetine ait internet sayfasında, dost ülke vatandaşları ve tüzel kişilerinin RF’de iş kurmalarını kolaylaştıracak bir takım kararlar alındığı, ülkemizin de aralarında bulunduğu ülke vatandaşları ve tüzel kişilerinin RF bankalarında hesap açmalarının kolaylaştırılmasının amaçlandığı, bunun için söz konusu kişilerin kendi ülkelerinde bulunan finansal kuruluşlara gerekli belgeleri sunmak suretiyle RF bankalarında hesap açmalarının mümkün olacağı belirtilmektedir. Yazıda ayrıca, bahse konu haberehttp://government.ru/news/49928/ adresinden ulaşılmasının mümkün olduğu ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,