Duyurular  »  HATIRLATMA - A.TR ve Basitleştirilmiş A.TR Belgelerinin Kullanım Süreleri Hk.

21 Şubat 2024 -

Sayın Üyemiz, 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız yazıda; 04.12.2021 tarihli ve 31679 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi konusu olan “Türkiye" markasının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında her türlü faaliyet ve yazışmalarda "Turkey", "Turkei", "Turquie" vb. ibarelerin yerine, "Türkiye" ibaresinin kullanılması konusunda halihazırda basılı durumda olan A.TR ve Basitleştirilmiş A.TR belgelerinin çeşitli yerlerinde bu ibarelerin yer aldığı belirtilmiştir. 

Eski formatta basılan A.TR Dolaşım Belgelerinin 31 Mart 2024 tarihe kadar kullanılabileceğine dair Ticaret Bakanlığının talimatı ile ilgili bilgilendirme yapılmıştı.

Bu itibarla, söz konusu tarihten sonra Avrupa Birliği’ne (AB) ihracat yapan ve bahse konu belgeleri kullanan ihracatçılarımızın mağdur olmamasını teminen,

1) Yeni formatta basımı yapılan A.TR Dolaşım Belgelerinin Odamızdan satışı başlamıştır.

2) Basitleştirilmiş Usulde düzenlenen A.TR Dolaşım Belgesi kullanma hakkına sahip YYS ve OKSB sahibi firmalar başta olmak üzere, AB’ye ihracat yapan üyelerimizin stoklarında bulunan ve eski formatta basımı yapılmış A.TR Dolaşım Belgelerinin 31 Mart 2024 tarihi itibariyle kullanılamayacağı ve bu sürenin uzatılmayacağı hususunu bir kere daha bilgilerinize sunarız.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası