Duyurular  »  Kırsal Kalkınma Destek Programı çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Teşviki hakkında
16 Şubat 2024 -
Sayın üyemiz,
Egeko Danışmanlık Dış Ticaret tarafından odamıza iletilen yazıda; 15. Dönem Ekonomik Yatırımlar Destek Programı'nın son
başvuru tarihi 29 Mart olarak güncellendiği belirtilmektedir.
Konuyla ilgili olarak ayrıntılı bilgi şu şekildedir;
Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen 15. Dönem Ekonomik Yatırımlar Destek Programı'nın son başvuru tarihi 29 Mart olarak güncellenmiştir. Bu program, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla belirlenen şartlar dahilinde çeşitli yatırımları teşvik etmekte ve aşağıdaki kriterlere uygun
projeler için finansal destek sağlamaktadır:

Program kapsamında desteklenmek üzere minimum 3 milyon TL büyüklüğünde yatırım yapılması gerekmektedir.

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği alanında yatırım yapmak isteyen işletmeler için, tavuk yetiştiriciliği projelerinde en az 100.000 adetlik, hindi yetiştiriciliği projelerinde ise en az 15.000 adetlik kapasiteye sahip olunması gerekmektedir.

Kanatlı yetiştiriciliği sektöründe modernizasyon yatırımları da program tarafından desteklenmektedir. Bu bağlamda, kümesler için makine ve ekipman alımı, güneş enerjisi sistemleri (GES) kurulumu ve yapı işleri uygun harcama kalemleri arasında sayılmaktadır.

Önemli Uyarı:
Kamu görevinde bulunanlar (devlet memurları, kamu işçileri ve devlet üniversitelerinde görevli öğretim üyeleri gibi) bu hibe programından yararlanamazlar.

Proje Bütçesi ve Destek Detayları:

Modernizasyon projeleri için ayrılan maksimum bütçe 10 milyon TL'dir.

3 milyon TL'nin altındaki yatırımlar için başvurular kabul edilmeyecektir.

Uygun görülen projeler, proje değerinin %50'sine kadar hibe desteği alabilirler.

Projeler, Katma Değer Vergisi (KDV) hariç tutularak hazırlanmalıdır; KDV, destek kapsamına dahil değildir.

Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla.