Duyurular  »  Bitkilerin Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş

14/11/2023

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 06.11.2023 tarih ve 2032 sayılı yazıda, Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu (GOKBK) tarafından gıdalarda (takviye edici gıdalarda ve diğer gıdalarda) kullanılmak istenen bitkilerin, bitki kısımlarının ve bitkisel preparatlarının insan tüketimi açısından güvenilirlik değerlendirmesi yapıldığı belirtilmiş, "Bitkilerin Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş" taslak çalışmalarının hazırlandığı veBilimsel Görüş Taslakları - Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu (tarimorman.gov.tr)internet adresinde görüşe açıldığı ifade edilmiştir.

Bahse konu Bilimsel Görüş taslaklarına ilişkin görüş ve önerilerinizin, taslak metinle birlikte ekte takdim edilen Görüş Formuna işlenerek 22 Kasım 2023 tarihine kadar Odamız İş Geliştirme Müdürlüğüne ([email protected]) bildirilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

EK:Görüş Bildirme Formu (1sayfa)

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,