Duyurular  »  Kadın Girişimci Kredisi

Ekonomik gelişmede, istihdamı arttırmada ve sürekli üretim ile satış organizasyonunda önemli rol üstlenen Kadın Girişimcilere, Halkbank’tan tam destek!

Bir iş fikrine dayalı olarak ilk defa iş kuracak ya da işini kurmuş olan Kadın Girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla “Kadın Girişimci Kredisi” oluşturulmuştur.

Kredi Limiti

Kadın Girişimcilerin kullanabileceği azami kredi limiti;

İşini kurmuş olan kadın girişimciler için azami 100.000 TL,
Yeni iş kuran kadın girişimciler (6 aydan kısa süredir faaliyette bulunan) için azami 50.000 TL’dir.
Kadın Girişimcilere yukarıda belirtilen azami limitler kapsamında; asgari 5.000 TL Ticari KMH (Dost Hesap) ve asgari 5.000 TL limitli Ticari Kredi Kartı (Paraf KOBİ/Business/Esnaf Kart) ürünleri sunulacaktır.

Kredi Özellikleri

Kredi vadesi; azami 6 ay Anapara Ödemesiz Dönem olmak üzere toplam azami 36 Ay’dır.
Kredi, Aylık Eşit Taksitli olarak kullandırılabilecektir.
Ödemesiz dönem faizleri 3’er ayda bir tahsil edilecektir.
Kredi vadesi boyunca Kadın Girişimcilerden Havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacaktır.
Kimler Faydalanabilir

Kredi başvurusu esnasında Kadın Girişimcilerin aşağıda belirtilen kriterleri sağlamaları gerekmektedir;

Gerçek kişi şahıs işletmesi veya hisseleri toplamının en az %50’si başvuru tarihi itibarıyla Kadın Girişimcilere ait olan tüzel kişi işletmeler başvuruda bulunabilecektir.
Kadın Girişimcinin krediyi kullanabilmeleri için işletmeyi kurmuş olması veya bir işyeri kurmadan ikametgâhını işyeri olarak kullanan girişimcilerde, kayıtlı olduğu Vergi Dairesi’nden alınmış vergi mükellefi olduğunu gösteren belge aranacaktır.
Kredi talebinde bulunan Kadın Girişimci, sahibi/ortağı olduğu işletmenin yönetimine ve faaliyetine aktif olarak katılıyor olmalıdır.
Tüzel kişi şirketlerde birden fazla kişinin Kadın Girişimci kriterlerine uygun olması halinde, yalnızca bir girişimci kredi kullandırılabilecektir.


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası