Duyurular  »  XIII. Uluslararası Soçi Yatırım Forumu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız yazıda, Dışişleri Bakanlığı’nın yazısına istinaden, Rusya Federasyonu (RF) Krasnodar Bölge Valiliği tarafından RF Hükümeti’nin himayesinde her yıl düzenlenen Soçi Uluslararası Yatırım Forumu’nun 13.sünün bu yıl 18-21 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirilmektedir.
Yazıda devamla, söz konusu etkinliğe ilişkin Novorossisk Başkonsolosluğumuzdan alınan bilgiler sunulmaktadır. Soçi’deki Olimpiyat Parkı’nda yer alan Medya Merkezi’nde düzenleneceği bildirilen bu yılki Forum’da ele alınması öngörülen ana başlıkların kamu yönetiminden sorumlu kurumların iyileştirilmesi, bölgenin yatırım ikliminin geliştirilmesi ve yeni yatırım kaynaklarının araştırılması olacağı, geçtiğimiz Şubat ayında Soçi’de gerçekleştirilen 14.Kış Olimpiyatları’nın da ele alınacak ana konulardan birini teşkil edeceği belirtilmektedir.
Söz konusu Forum’a geçen yıl RF Başbakanı Dmitri Medvedev’in beraberinde Başbakan Yardımcıları ve bazı bakanların da yer aldığı geniş bir heyetle katıldığı ve Forum’u 40’dan fazla ülkeden 325 temsilci ve 937 basın mensubu ile birlikte 9000’den fazla katılımcının izlediği belirtilmektedir.
Güney Rusya Federal Bölgesi’ndeki (GRFB) en önemli uluslararası tanıtım faaliyetlerinden birisi olduğu ve yatırım/ticaret faaliyetlerine ilişkin olarak verimli bilgi paylaşımı imkanı sağladığı, ayrıca gerek GRFB odaklı projeler için ileriye dönük bakış açısı sunması, gerek RF’de yeni iş bağlantıları ve temas imkanı sağlanması bakımından fayda sağlayacağının düşünüldüğü bildirilen söz konusu Forum’a dair ayrıntılı bilgiler www.forumkuban.com adresinden ulaşılabilmektedir.