Duyurular  »  Azerbaycan-Ermenistan Çatışması ve Aktaş Sınır Kapısı

26 Eylül 2022

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen 20.09.2022 tarih E-34221550-250-9266 sayılı yazıda; Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü'nden alınan 19.09.2022 tarihli yazıya atıfta bulunularak, Azerbaycan ve Ermenistan arasında meydana gelen çatışmaların ardından, Gürcistan'dan ülkemize dönmekte olan Türk taşıtlarının Gürcistan polisi tarafından Aktaş Sınır Kapısına yönlendirilmesine, bölgeye yakın yerlerde Ermeni köyleri bulunması ve 2020 yılında Türk TIR'larına uygulanan taşkınlıkların tekrar yaşanmasını önlemek adına, geçici bir süre için müsaade edilmeyeceği belirtilmiştir. Aynı yazıda ayrıca, Gürcistan polisi tarafından farklı bir kapıya yönlendirilme sebebiyle idari para cezası uygulanmayacağı hususunda Gürcistan Gümrük İdaresi yetkililerinden şifahi teyit alındığı bilgisi verilerek, belirtilen uygulamanın ülkemiz ve Gürcistan arasındaki Aktaş Sınır Kapısı dışındaki diğer iki sınır kapımızda da yoğunluğun artmasına neden olacağının ön görüldüğü bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,