Duyurular  »  İİT Orta Asya ile İşbirliği Eylem Planı 1. Yatırım Forumu
Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan 06.08.2014 tarihli ve 0411/15323 sayılı yazıda

İİT Genel Sekreterliği'nin. Tacikistan Hükümeti ile eşgüdüm halinde, "İİT Orta Asya İle İşbirliği Eylem Planı 1. Yatırım Forumu”nu 27-28 Ekim 2014 tarihlerinde, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de düzenleyeceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla. Yüksek Düzeyli Bölgesel Konferans ve İİT 38. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı tarafından onaylanan "İİT Orta Asya ile İşbirliği Eylem Planı"nın önemli bir unsuru olduğu belirtilen bu etkinliğin amacının, karar alıcıların (policy makers), iş idarecilerinin ve İİT üyesi ülkelerden uluslararası yatırımcıların. Orta Asya'da yer alan üye ülkelerdeki yatırım olanakları hakkında bilgi sahibi kılınması olduğu ifade edilmektedir.

Forum vesilesiyle. Eylem Planı kapsamında yer alan temel sektörlerden başta tarım endüstrisi, ulaşım, ticaret, fakirliğin azaltılması, mesleki eğitim, kapasite inşası, araştırma, eğitim, bilim ve teknoloji, turizm ve sağlık alanlarına ilişkin projelerin uygulanması için ortaklıklar kurulmasının teşvik edileceği belirtilmektedir.

Forumun amaçları ve öngörülen çıktıları ile metodoloji ve yapısına ilişkin bilgilerin yer aldığı bilgi notu Birliğimizin ana web sayfasındaki (www.tobb.org.ir) "Hizmetler/Uluslararası İş İmkânları" başlığı altındaki ”Ülke Duyuruları-Tacikistan" bölümünde yer almaktadır.