Duyurular  »  Dicle Kalkınma Ajansı ?Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi? Hakkında

05 Ağustos 2022

Sayın Üyemiz,

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından “Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” yürütülmektedir. Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen söz konusu proje ile bölgedeki genç istihdamın teşvik edilmesi, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle gençlerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması ve genç girişimcilerin girişimcilik kapasitelerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında; Eylül-Ekim aylarında TRC3 bölgesinde yer alan Mardin Artuklu Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi’nde toplamda 400 öğrencinin katılımıyla 2’şer günlük “Kariyer Günleri” etkinlikleri düzenlenecektir. Kariyer Günleri boyunca firmaların tanıtım yapacakları ve öğrencilerle bir araya gelecekleri stant alanları kurulacaktır. Türkiye’nin farklı illerinden firmalar ve işverenler, üniversite öğrencileriyle mülakatlar yapmak, firmalarını tanıtmak, insan kaynakları süreçleri hakkında bilgi vermek ve ihtiyaç duyulan mesleklerin tanıtılması için stant açmaya davet edilmektedir.

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yapılan bilgilendirmede, katılımcı firmalar tarafından belirlenecek ve etkinliklere katılım gösterecek 2 temsilci için masrafların proje tarafından karşılanacağı bilgisi iletilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

 

Ek: Kariyer Günleri Afiş

Soru ve ayrıntılı bilgi için; Berrak İnci, Proje Asistanı , E-posta: [email protected], Telefon:+90 538 682 67 88

ETKİNLİK TARİHLERİ:

26-27 Eylül 2022 SİİRT ÜNİVERSİTESİ

29-30 Eylül 2022 BATMAN ÜNİVERSİTESİ

3-4 Ekim 2022 MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

6-7 Ekim 2022 ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası