Duyurular  »  Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Hizmetler
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Hizmetlere ilişkin duyurusu aşağıda yer almaktadır.

“Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Birliğimize gönderilen 14/10/2016 tarihli ve 93417974-203.2.1-36532 sayılı yazıda;  engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 101 inci maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarının kullanımının, anılan Kanunun 30 uncu maddesinin yedinci fıkrasına istinaden oluşturulan Komisyon marifetiyle yapıldığı ve Komisyonun engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına, engellinin iş bulmasını sağlayacak meslek edinmelerine, destek teknolojileri il engellinin işe yerleştirilmesine, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına vb. amaçlara yönelik hazırlanan projelere kaynak tahsis ettiği belirtilmektedir.

Bu hibe desteğinden faydalanmak için tüzel kişiliğe sahip kurum ve kuruluşların engellilere yönelik mesleki eğitim kursu, destek teknolojileri, işe ve işyerine uyum projeleri sunabildiği, engelli ve eski hükümlü olan kişilerin ise, kendi işini kurmaları için verilen hibe desteğine yönelik projeleri hazırlayabilecekleri ve konu ile ilgili hususların Kurumlarının web adresinde (http://www.iskur.gov.tr/TabId /189/ArticleID/474/İŞKUR-Engelli-İstihdamına-Destek-İçin-Projelerinizi-Bekliyor.aspx) yer alan ‘’Proje Başvuru Rehberi’’ ve ‘’Başvuru Formu’’nda bulunmaktadır.”