Duyurular  »  Kerç Boğazının Kapatılması

25 Kasım 2022

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen 24.11.2022 tarih ve 12355 sayılı yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Rusya Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik ve İçsu Taşımacılığı Devlet Politikaları Genel Müdürlüğünün yazılarına ve Rusya Savunma Bakanlığı Seyrüsefer ve Oşinografi Departmanının 476 sayılı kararına atıfla, Rusya toprakları dışından yüklü olarak gelen gemilerin Kerç Boğazı içinde yer alan limanları kullanımının ve kuzey yönündeki hareketlerinin kısıtlandığı, özellikle ülkemiz ile Rusya arasındaki mevcut Ro-Ro/Ro-Pax taşımalarında transit yük taşınmasını mümkün kılması açısından mühim olan Kerç Boğazındaki Kavkaz ve Azak Denizinde yer alan Temrük limanlarına sefer yapan gemilerin seferlerine devam edebilmesi amacıyla alternatif olarak Tuapse ve Novorossisk limanlarının tavsiye edildiği, bahse konu edilen limanların, mevcut olarak devam eden Ro-Ro faaliyetlerinin devam ettirilmesine imkan verecek kapasitede oladuğu ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,