Duyurular  »  Türkiye Mezunları Portalı

25 Mart 2024 -

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen 22.03.2024 tarih ve 3127 sayılı yazıda; Türkiye Mezunları Programı (TMP) kapsamında ülkemiz yükseköğretim kurumlarından, dil kurslarından ve akademilerinden aldıkları eğitimi başarılı olarak tamamlayan uluslararası mezunların kendi aralarında ve Türkiye ile kurdukları iletişimin mezuniyetleri sonrasında da devamını temin etmek amacı ile muhtelif faaliyetler yürütüldüğü belirtilmektedir. Yazıda devamla, TMP kapsamında 150.000'den fazla Türkiye mezununun bilgilerinin derlendiği "Türkiye Mezunları Portalı"nın (https://www.turkiyemezunlari.gov.tr/) hayata geçirildiği ve bir veri tabanı olması yanında Türkiye mezunları için bir kariyer sayfası yönü de bulunan portalda, dünyanın 184 farklı ülkesinde mukim, ülkemizi tanıyan ve çoğunlukla Türkçe bilen Türkiye mezunlarına yönelik ülkemizin diğer ülkelerdeki kamu veya özel sektör girişimleri bünyesinde istihdam olanaklarının duyurusunun yapılmakta olduğu ve ihtiyaca göre nitelikli mezunların iş başvurularının alındığı veya ilgililere yönlendirildiği ifade edilmektedir.

EK

Bilgilerinize sunarız.