Duyurular  »  Türk Defnesi Coğrafi İşaret Tescili Denetlemesi

07/05/2024

Sayın Üyemiz,

T.C. Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünün onayı ile Türkiye'de yetişen defne bitkisinin Türkiye'de ve Avrupa Birliği'nde (AB) coğrafi işaretinin alınarak, pazarlama çalışmalarının desteklenmesi ve defne bitkisinden elde edilen gelirin artırılması amacıyla hazırlanan ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce yürütülen "Türk Defnesi Coğrafi İşaret Tescili Projesi” kapsamında Türk Patent Kurumuna yapılan başvurunun ilgili kurum tarafından değerlendirilerek 18.08.2021 tarihinde mahreç coğrafi işareti almasının uygun bulunduğu ve 01.09.2021 tarih ve 108 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayınlanarak "TÜRK DEFNESİ" olarak tescil edildiği belirtilmektedir.

Türk Defnesi coğrafi işaretini kullanan ve başvuruda bulunan üretici/tüccar/ihracatçı vb. firmaların ve bu işareti başvuru yapmaksızın kullanan aracıların adres ve iletişim bilgilerine ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne iletilmek üzere Türk Defnesi coğrafi işaretini kullanan ve başvuruda bulunan üretici / tüccar / ihracatçı vb. firmaların ve bu işareti başvuru yapmaksızın kullanan aracıların adres ve iletişim bilgilerinin 17 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar Odamıza ve odamızın e-posta: [email protected] adresine iletmeleri hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası