Duyurular  »  Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programı

22 Ocak 2024

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen 20.01.2024 tarih ve 786 sayılı yazıda; Ticaret Bakanlığından TOBB’ye iletilen yazı İlgi’de belirtilerek, Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerlerinin Bakanlığın görev alanı dahilindeki konularda iş çevrelerinin bilgilendirilmesi amacıyla 2011 yılından beri düzenlendiği, iş çevrelerinin Bakanlığın görev alanına giren konularda ve ihracat destekleri konusunda en güncel uygulamalarla bilgilendirilmelerinin ihracatın geliştirilmesi ve tabana yayılması konusunda önem arz ettiği, 2024 yılında etkinliklere “Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programı” olarak devam edileceği, bu çerçevede, Türkiye’deki tüm iş çevrelerinin genel katılımına açık olarak, Bakanlıkça ekte yer alan program akışı çerçevesinde 13-14-15 Şubat 2024 tarihlerinde çevrimiçi bir eğitim gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Eğitim programının sonunda zoom üzerinden on sorudan oluşacak çoktan seçmeli bir sınav gerçekleştirileceği, sınavda en az yüzde elli başarı gösteren katılımcılara dijital Başarı Belgesi gönderileceği belirtilmiştir.

Programa katılım ücretsiz olup, katılmak isteyenlerin 9 Şubat 2024 tarihi saat 18.00’e kadar aşağıda yer alan kayıt linkinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında istenilen bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması ayrıca aynı mail adresi ile farklı kişiler tarafından başvuru yapılmaması önem arz etmektedir. E-posta adreslerinde hata olması durumunda katılım linki katılımcılara iletilememektedir. Başvuru sonrası herhangi bir onay maili iletilmeyecek olup, başvuru yapan katılımcıların mail adreslerine 13-14-15 Şubat 2024 tarihlerinde çevrimiçi katılım linki gönderilecektir. Başvuru ve toplantıya giriş esnasında kullanılan mail adresleri aynı olmalıdır.

Kayıt Linki:https://egitimbasvuru.ticaret.gov.tr/

EK