News  »  Zeytin Yetiştiriciliğinde Verimli Su Kullanımı

29 Mart 2023

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nden aldığımız 29.03.2023 tarih ve 9203 sayılı yazıda, Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) ve Zaragoza Akdeniz Tarım Enstitüsü tarafından 2023 Eylül ayında "İklim Değişikliği Bağlamında Zeytin Yetiştiriciliğinde Verimli Su Kullanımı" konulu ileri düzey bir kurs düzenleneceği bildirilmiştir. Bahse konu kurs; 18-23 Eylül 2023 tarihleri arasında İspanya/Zaragoza’da sabah ve öğlen oturumları olmak üzere gerçekleştirilecektir. Kurs aynı zamanda çevrimiçi olarak da takip edilebilecektir.

Kurs, zeytin yetiştiriciliğinde suyun verimli kullanımı, su kayıplarını önlemek için yönetim stratejileri geliştirilmesi ve su kullanımının optimizasyonu için inovatif teknolojilerin kullanımı konularını hedeflemektedir. Kurs, iklim değişikliği bağlamında zeytin yetiştiriciliğinde verimli su kullanımı konusunda çalışan Ar-Ge kurumlarından kamu ve özel planlamacılar ve karar vericiler, agronomistler, çevreciler, teknik danışmanlar ve uzmanlara yöneliktir. Adayların seçiminde kursun çalışma dilleri olan İngilizce, Fransızca veya İspanyolca bilgi seviyeleri önemli bir kriter olarak değerlendirilecektir. Organizasyon, derslerin bu üç dilde simultane tercümesini sağlayacaktır.

Bahse konu kursa başvuracak adayların http://www.admission.iamz.ciheam.org/ adresinde bulunan formu doldurmaları ve ilgili alandaki üniversite diplomaları ve kurs gereksinimlerine karşılayan özgeçmişlerini en geç 10 Nisan 2023 tarihine kadar [email protected] ve [email protected] e-posta adreslerine ve yazılı olarak Genel Müdürlüğe iletilmesi gerekmektedir.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası