News  »  Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi Hibe Programı Hakkında
12 Ocak 2022 -

Sayın Üyemiz,

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB)’ndan Odamıza iletilen yazıda, söz konusu Bankanın Dünya Bankası ile yürütmekte olduğu ve kayıtlı istihdamın artırılmasına yönelik Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi’nin bileşenlerinden birinin Hibe Programı olduğu, AB’nin Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklara Desteği (FRIT-II) kapsamında sağlanan AB hibesi ile fonlanan Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi Hibe Programı 17 Aralık 2021 tarihinde Projenin web sayfası olan https://kayist.org/ aracılığıyla ilan edildiği iletilmiştir.

Söz konusu Hibe Programı ile TKYB, toplam 70.000.000 Avro tutarındaki hibe desteğini firmaların uzun süreli istihdam yaratmalarını teşvik etmek ve bu amaçla yapacakları ilave yatırımları fonlamak için kullandıracaktır. Hibe Programının istihdam, işgücü piyasası entegrasyonu ve işgücü piyasasına uyum, uzun vadeli istihdam edilebilirlik ve istihdamın kayıt altına alınması konularında sürdürülebilir bir etkiye sahip olması hedeflenmektedir. Hibe Programına ilişkin olarak hazırlanan Başvuru Rehberi ve Başvuru Formu ile diğer detaylı bilgiler https://kayist.org/ web sayfasında yer almakta olup Hibe Programına ilişkin sorular [email protected] e-posta adresine iletilebilmektedir.

Ayrıca, Hibe Programı kapsamında potansiyel başvuru sahiplerine yönelik olarak çevrimiçi/fiziksel bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Toplantı tarihleri ve daha detaylı bilgi https://kayist.org/ adresinde yer alan “Duyurular” ve “Haberler” sayfalarında yayınlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.


Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası