News  »  Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi Online Toplantısı
21 Aralık 2021 -
Sayın üyemiz;
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından odamıza iletilen yazıda;
Tanıtımı yapılan Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı'ndan (FRIT II) Dünya Bankası yönetiminde temin ettiği 80 milyon Avro bütçeli “Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi” kapsamında istihdam artırma suretiyle ekonomiye katma değer sağlayacak KOBİ ve büyük işletmelere hibe ve teknik yardım olarak sunulacaktır. T.C. Cumhurbaşkanlığı onayı ile yürütülen hibe programı kapsamında, işlerini büyütmek ve kayıtlı istihdamı artırmak isteyen KOBİ ve büyük işletmeler, başvuru yaptıkları projenin niteliğine ve işletmelerinin büyüklüğüne göre 15 bin Avro ile 300 bin Avro arasında değişen hibe desteğinden faydalanabilecektir.
Hibe Programından Yararlanacak 24 İl; İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Bursa, Mardin, Batman, Hatay, İzmir, Kayseri, Sakarya, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Manisa, Adana, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Kocaeli, Ankara, Malatya, Denizli
    Çalışan sayısı 49 kişiye kadar olan küçük işletmeler 15 bin ile 45 bin Avro, çalışan sayısı 50 ile 249 arasında olan orta büyüklükteki işletmeler 25 bin ile 125 bin Avro ve çalışan sayısı 250'den fazla olan işletmeler ise 40 bin ile 300 bin Avro arasında hibe desteğinden yararlanabilecek olup hibe programı kapsamında mali destek almaya hak kazanan işletmelerin yeni istihdam sağladığı personelin en az yarısının Türk vatandaşı olması ve yaratılan istihdamı 18 ay boyunca koruması beklenecektir. Program çerçevesinde, istihdam verileri aylık olarak takip edilecek ve SGK verileriyle de doğrulanacak. Hibe oranı %70.