News  »  Biyosidal Ürün Uygulamaları
20 Ocak 2022 -

Sayın Üyemiz,

 T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çeşitli eylem planları çerçevesinde tarımsal ürünlerde pestisit kalıntısının tespiti ve önlenmesi amacıyla çalışmalar yürütüldüğü belirtilmiştir.

Ülkemizde zirai mücadele amacıyla kullanılan bitki koruma ürünleri dışında, halk sağlığı alanında kullanılan biyosidal ürünlerin, belediyeler ve bu konuda ruhsatlı/izinli firmalar tarafından karasinek, sivrisinek, meyve sineği, hamam böceği gibi haşerelerin mücadelesinde kullanıldığı işaret edilmiştir.

Bu çerçevede, gıdalarda, halk sağlığında kullanılan biyosidal ürün bulaşısı nedeniyle kalıntı sorunu yaşanabileceğine dair tespitler nedeniyle, insan ve hayvan sağlığına yönelik olumsuz etkilerin oluşmaması amacıyla tarımsal ürünlerin üretiminin yapıldığı tarla, bağ, bahçe, sera gibi üretim alanlar ile bu ürünlerin kurutulduğu, sergilendiği, depolandığı, sevkiyatı ve satışının gerçekleştirildiği alanlarda biyosidal ürün uygulamalarının gıdalar ile temas riski dikkate alınarak hassasiyetle yapılması konusu bildirilmiştir.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası