News  »  MacFrut 2023 İtalya Fuarı Milli Katılım Duyurusu

29 Aralık 2022 -

Sayın Üyemiz,

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden Odamıza iletilen yazıda; 3-5 Mayıs 2023 tarihleri arasında Rimini/ İtalya’da düzenlenecek olan MacFrut Fuarı'na Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından Türkiye milli katılımı yapılmasının planlandığı bildirmiştir.

Yazıda devamla, Fuara Türkiye’nin milli katılımı ile katılmak isteyen firmaların 23.01.2023 tarihine kadar online başvuru formunu doldurmaları gerektiği ve başvurunun kabul edilmesi için Akdeniz İhracatçı Birlikleri Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Mersin Şubesi TR 54 0001 5001 5804 8000 3978 51 IBAN no'lu Euro hesabına toplam katılım bedelinin %50’sinin 23.01.2023 tarihine kadar yatırılması gerektiği belirtilmiştir.

Bahsi geçen fuarda yaş meyve sebze, kuru meyveler-sebzeler, organik ürünler, dondurulmuş meyve-sebze, kabuklu meyveler, baharatlar, şifalı otlar, taze kesilmiş-hazır taze ürünler, çiçekler, canlı bitkiler, üretim ve ticaret, makine ve tesisler, paketleme, tarım makineleri, seralar ve sulama sistemleri, baharatlar ve otlar, fidanlık ve tohumlar, biyostimülanlar, lojistik ve hizmetler sergileneceği ifade edilmiştir.

Fuarın milli katılımının, “5973 Sayılı Karar” çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda katılımcı firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenen birim fiyat üzerinden 220.000 Türk Lirası’na (2023 üst limiti henüz açıklanmamıştır) kadar destekleneceği bildirilmiştir.

Katılım bedeline dahil olan hizmetler;

-Yer kirası,

-Özel stant konstrüksiyonu,

-Stant genel ve günlük temizlik hizmeti,

-Kataloğa giriş bedeli,

-Elektrik ve internet bağlantısı,

-Genel Sekreterliğimizce hazırlanan firma broşüründe yer alma

-Stantlara ikram (çay-kahve-kurabiye veya çerez )

Online Başvuru Formu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeL5KS_Cdw82BXJKwCLlY8UYWbppgREo99HlGhRhpcDNvej0w/viewform

Fuara ilişkin bilgilendirme ekte yer almaktadır.

Bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

 

duyuru