News  »  Hareketlilik Ekosisteminde Tedarik Sanayinin Rolü Panel ve Çalıştay Daveti

22 Haziran 2022 -

 Sayın üyemiz;

Zafer Kalkınma Ajansı ve Manisa OSB iş birliğinde otomotiv tedarik sanayinde önemli bir coğrafi yığınlaşma teşkil eden Ege Bölgesi’nde araştırma odaklı bir hareketlilik ekosisteminin oluşturulması için vizyon oluşturma, strateji geliştirme ve ana sanayi ile bağlantıları güçlendirme amacıyla 2022 yılı içerisinde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecektir. Söz konusu etkinlikler ile bölgemizde faaliyet gösteren otomotiv tedarik sanayi firmalarının hareketlilik teknoloji alanında yeni ürün ve hizmetlerle küresel tedarik zincirlerine eklemlenmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede, otomotiv tedarik sanayi firmalarımızın bölgesel kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek uluslararası alanda daha güçlü bir varlık göstermelerini sağlayacak stratejiler geliştirilmesi planlanmaktadır.

23 Haziran 2022 Perşembe günü saat 09:30 – 12:30 arasında Manisa OSB Konferans Salonu’nda Otomotiv sektöründe yaşanan teknolojik dönüşüm ekseninde Türkiye’de faaliyet gösteren otomotiv ana sanayi firmalarının hareketlilik ekosistemine geçişte tedarikçilerden beklentilerinin aktarılması amacı ile “Otomotiv Sektörünün Geleceğinde Tedarik Sanayinin Rolü Paneli” organize edilecektir Söz konusu panelde FORD Otosan, TOFAŞ ve TÜBİTAK TÜSSİDE’den konuşmacılar katılacak olup otomotiv tedarik sanayi firmalarının hareketlilik teknolojisi alanındaki yeni ürün ve hizmetlerle küresel tedarik zincirlerine eklemlenmesine yönelik olanaklar tartışılacaktır.

Ayrıca 23 Haziran Perşembe saat 14.00-17.30 saatleri arasında Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lidya Salonunda Hareketlilik Ekosisteminde Tedarik Sanayinin Rolü Çalıştayı gerçekleştirilecektir. Çalıştayda bu zamana kadar otomotiv sektörüne yönelik yapılmış olan stratejik çalışmalara yönelik bilgi verilecek sonrasında da tedarik sanayi için odak alanlar tespit edilerek her bir odak alana ilişkin “Dönüşüm Komiteleri” oluşturulacaktır. Çalıştay çıktılarının orta vadede Ege Bölgesi Hareketlilik Kümelenmesi’nin altyapısını oluşturması planlanmaktadır.

Bölgemiz ve ülkemiz açısından önemli bir sektör olan otomotiv sektörünün geleceğine yönelik fikir alışverişlerinin yapılacağı ve bölgemizden çeşitli firma ve kurumlardan temsilcilerin katılacağı söz konusu panel ve çalıştaya katılımınızı diler, iyi çalışmalar dileriz.

Çalıştay başvuru bağlantısı: https://forms.office.com/r/6TV6LkwTHw

Panele başvuru bağlantısı:  https://forms.gle/YtRkJHTFpriNyNss9

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası