News  »  TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Seçimleri Hk.

3 Temmuz 2023

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan Odamıza iletilen yazıda; TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimlerinin tüm Oda/Borsalarda 19 Ekim 2023 Perşembe günü 10:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimlerinin ekte yer alan takvim çerçevesinde ve TOBB Girişimcilik Bilgi Sisteminde yer alan mevzuatlar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Buna göre; TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu'na üye olmak isteyen adayların, 3 Temmuz 2023 ve 8 Eylül 2023 tarihlerini arasında TOBB Girişimcilik Bilgi Sistemi (http://girisimcilik.tobb.org.tr/) üzerinden online başvuru yapması gerekmektedir.

TOBB Girişimcilik Bilgi Sistemi üzerinden yapılan eksiksiz üye başvuruları arasından Oda/Borsalara ayrılan kontenjan dahilinde TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri, ilgili Oda/Borsaların Yönetim Kurulunca karar alınmak suretiyle Odamızca TOBB Girişimcilik Bilgi Sistemi’ne 22 Eylül 2023 tarihine kadar kayıt edilecektir.

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İl Kurul Üyeleri'nin belirlenmesi kapsamında;

· Oda/Borsa Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenmiş ve İl Kurul Üyeliği onaylanmış kişilerden oluşan TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu seçmen listeleri,

· Her bir Oda/Borsa için belirlenen TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi üye sayısını gösteren seçim kartı,

· Seçimin yapılacağı yer bilgileri

· İlin, İl İcra Komitesi üye sayıları

TOBB Girişimcilik Bilgi Sistemi üzerinden paylaşılacak olup 3 Ekim 2023 tarihinde duyurulacaktır.

· İlgili mevzuat kapsamında, Oda/Borsa Yönetim Kurullarınca karara bağlanması gereken itirazlar, Oda/Borsa Genel Sekreterliklerine; Merkez Seçim Kurulu'na yapılacak itirazlar ise TOBB Girişimcilik Müdürlüğü'nün [email protected] e-posta adresine ulaştırılacaktır.

· İl İcra Komitesi seçimlerine katılabilmek için il Oda/Borsaları veya ilçeler tarafından en az üç kişinin İl Kurul üyesi olarak belirlenmesi esastır.

· İl İcra Komitesi üyeliği adaylık başvuruları, 11 Ekim 2023 - 17 Ekim 2023 tarihleri arasında dilekçe ve ekinde aday olabilme şartını tevsik eden adli sicil belgesi ile birlikte mesai bitimine kadar seçimin gerçekleştirileceği Oda/Borsa’ya yapılacaktır.

· Başvurusunu tamamlamış İcra Komitesi Üyeliği adaylarının yer aldığı liste, 18 Ekim 2023 Çarşamba günü mesai başlangıç saatinden itibaren duyurulacaktır.

· İl İcra Komitesi asıl ve yedek üyeliği seçimleri, seçmen listesinde en az 3 kurul üyesi bulunan her bir il merkezi ve her bir ilçede Oda/Borsa hizmet binasında gerçekleştirilecektir.

· Seçmen listesinde toplamda (ilçe Oda+ilçe Borsa) en az 3 kurul üyesi bulunan ilçelerde ise seçimler, seçmen listesinde kurul üyesi daha fazla olan Oda veya Borsa hizmet binasında gerçekleştirilecektir. (Eşitlik durumunda TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Seçimlerine Dair Usul ve Esasları ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Seçimlerine Dair Usul ve Esasları 5 inci maddesinin birinci fıkrasındaki hüküm uygulanır.)

· 19 Ekim 2023 Perşembe günü gerçekleştirilecek olan İl İcra Komitesi Seçimlerinde seçilen asıl ve yedek üyelerin girişleri, seçimi gerçekleştiren Oda/Borsa tarafından 26 Ekim 2023 tarihine kadar TOBB Girişimcilik Bilgi Sistemine kayıt edilecektir.

· İl İcra Komitesi Başkan ve Başkan Yardımcıları seçiminin Koordinatör Oda/Borsalarda 31 Ekim 2023 Salı gününe kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda; TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçim takvimini ve seçim sürecine yönelik hususları bilgilerinize sunarız.

Seçim sürecine yönelik tüm detaylar Odamız duyuru kanalları üzerinden tüm üyelerimiz ile belirlenen takvim dahilinde paylaşılacaktır.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

EK