News  »  Yabancıların İşgücü Piyasasına Erişimleri İçin Çalışma İzni ve Hukuki Süreçler Bilgilendirme Toplantısı


23 Kasım 2022 -

Sayın Üyemiz,

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Odamıza iletilen 18.11.2022 tarih ve E-76020743-730.06.01-00012805363 sayılı yazıda; T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından yabancıların çalışma izinlerine dair iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile birlikte, ülkemizde bulunan yabancıların işgücü piyasasına uyumlarını arttırmak, işgücü piyasasında rol alan aktörlerin hak ve yükümlülükler ile mevzuat ve uygulamalar konusunda bilgisinin ve farkındalığının arttırılması amacıyla yurt genelinde birçok etkinlik düzenlendiği belirtilmiştir.

Bu doğrultuda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) işbirliği ile "Yabancıların İşgücü Piyasasına Erişimleri için Çalışma İzni ve Hukuki Süreçler" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Toplantı çalışma izni başvuru süreçlerinde işverenlerin sıklıkla karşılaşmış oldukları sorunlara odaklanarak sorunların çözümü, hak ve yükümlülükler ve kayıtlılığı teşvik için sağlanan araçlar hakkında bilgilendirmeleri içerecektir.

8 Aralık 2022 tarihinde ekte yer alan gündem çerçevesinde İzmir Best Western Premier Karşıyaka Otel'de gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısının, kontenjan sınırı bulunması nedeniyle katılım sağlayacak kişilerin bilgilerinin ekte yer alan excel tablosu doldurularak 5 Aralık 2022 tarihi mesai bitimine kadar [email protected] ve [email protected] adreslerine bildirilmesi gerekmektedir.

Program, davetiye ve katılımcı bilgilerinin işlenmesi gereken form ekte yer almaktadır.

EK1: Program

EK2: Davetiye

EK3: Katılımcı Bilgileri

 

Bilgi: Taner Kaya-0 232 482 12 48, [email protected]

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası