News  »  TOBBUYUM ACADEMY MED-ARB Hakemliği Eğitimi

18 Nisan 2023

Sayın Üyemiz;

TOBBUYUM-İZTOTAM işbirliğinde Odamızda MED-ARB Hakemliği eğitimi düzenlenecektir.

Alternatif Uyuşmazlıkların Çözümü alanında temel bir eğitim olarak kurgulanmış söz konusu eğitimin içeriği; Tahkim, Çeşitleri ve Kaynakları, Mahkeme ve Arabuluculuk ile Farkları, Tahkime Elverişlilik ve Tahkim Sözleşmesi, Tahkim Sürecinin Başlatılması, Hakem Heyetinin Oluşması ve Taraf Teşkili, Görev Belgesi ve Usûlî Zaman Çizelgesi, Hakemlerin Tarafsızlığı ve Bağımsızlığı, Etik ve Hakemin Reddi, Tahkimde Deliller, Duruşma, Ara Kararlar ve Nihai Kararlar Tahkimde Geçici Hukuki Koruma Tedbirleri, Hakem Kararlarına Karşı Hukuki Başvuru Yolları ve Kararların İcrası, Yabancı Hakem Kararlarının Tanınması ve Tenfizi, New York Konvansiyonu – Singapur Konvansiyonu, TOBB Tahkim Kuralları, İleri Arabuluculuk Teknikleri, İleri Müzakere Teknikleri, Oyun Teorisi, Uyuşmazlık Çözümlerinde Psikoloji, İnternet Alan Adı Hakemliği olacaktır.

Uyuşmazlıkların alanında uzman kişilerce hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması için arabuluculuk ve tahkimin uygulama alanının genişlemesi gerekmektedir. Eğitimler ile bu alana olan ilginin profesyonel uygulamaya dönüşmesi sağlanacaktır.

MED-ARB tahkim sürecinde ve İnternet Alan Adı Hakemliğinde görev alacak hakemler, hakem sekreterleri ve taraf vekillerinin tahkim konusundaki bilgileri ve farkındalıkları artacaktır.

Kişilere kurumsal tahkim süreçlerinin ad hoc tahkim süreçlerine göre avantajlarının aktarılması amaçlanmaktadır.

İleri arabuluculuk ve müzakere teknikleri ile MED-ARB konusunda uzmanlaşma sağlanacaktır.

Oyun Teorisi eğitimiyle tüm uyuşmazlık çözümü yöntemlerinde uzmanların konuyu, sorunu, kişileri ve dinamikleri analiz etme yetenekleri geliştirilecektir.

İnternet Alan Adı uyuşmazlıklarının çözümü konusunda Hakem olarak aktif rol alınması için gerekli bilgiler sağlanacaktır.

Bu eğitime, şirket sahiplerinin ve profesyonel yöneticilerin, şirketlerin sözleşme hazırlama departmanlarında çalışanların, ithalat ve ihracat yapan şirketlerin, avukatların ve stajyer avukatların, arabulucuların, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri konusunda çalışanların, tahkim konusunda kariyer planı yapanların katılması hedeflenmektedir.

Eğitimin detaylarını içeren dosya ile katılım linki aşağıda yer almaktadır.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası

 

https://www.tobbuyum.com.tr/egitimdetay.php?Guid=9c8580f3-dd1b-11ed-a439-0050568cba34

 

İçerik