News  »  Türkiye - Birleşik Krallık (BK) STA Güncelleme Süreci / Vize, Çalışma İzni, Oturma İzni Süreçleri İstişare Toplantısı Duyurusu

01 Nisan 2024 -

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıya istinaden Odamıza TOBB tarafından iletilen 26.03.2024 tarih ve E-34221550-050.99-3294 sayılı yazıda; Türkiye ile Birleşik Krallık (BK) arasında yürürlükte bulunan Serbest Ticaret Antlaşması (STA)’nın “dijital hizmet, hizmet ticareti ve yatırım” ile ilgili hususları da kapsayacak şekilde genişletilmesine ilişkin müzakerelere başlanması kararı açıklandığı belirtilmiştir.

Yazıda devamla, BK ile STA’nın güncellenmesi müzakerelerinde ülkemiz açısından önem arz edecek hususlar arasında “iş insanlarının hareketinin (movement of business persons) kolaylaştırılması” ve “yatırımların kolaylaştırılması (investment facilitation)”nın da yer alacağı belirtilmiştir. Ayrıca, BK tarafına konu ile ilgili ülkemiz önerisi olarak sunulacak taslak anlaşma metninin hazırlanması çalışmalarında istifade edilmek üzere çevrimiçi bir istişare toplantısı gerçekleştirileceği vurgulanmıştır.

Söz konusu toplantı, 04 Nisan 2024 Perşembe günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek olup, bilgileri ve BK’ye yapılan “vize, çalışma izni ve oturma izni gibi ve geçici kalışa ilişkin izin ve süreçlerde” yaşanan sorunlar ve olası iyileştirme taleplerinin oluşturulması amacıyla, toplantıya katılmak isteyen konu ile ilgili bilgi sahibi ilgili üyelerimizin katılım taleplerini 02 Nisan 2024 Salı günü mesai bitimine kadar Odamıza (tutso @tutso.org.tr) iletmelerini bilgilerinize sunarız.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası