News  »  Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı (Çevrimiçi / 3 Şubat 2022,14:00-16:00 )
03 Şubat 2022

Sayın Üyemiz,

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. tarafından Odamıza iletilen 03.02.2022 tarih ve E-85917102-355-46759 sayılı yazıda; Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB)’nın Dünya Bankası ile yürütmekte olduğu ve AB’nin Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklara Desteği (FRIT II) kapsamında AB hibesi ile fonlanan Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi Hibe Programının 17 Aralık 2021 tarihinde Projenin web sayfası olan https://kayist.org aracılığıyla ilan edildiği belirtilmiştir.

Söz konusu Hibe Programı ile TKYB, toplam 70.000.000 Avro tutarındaki hibe desteğini firmaların uzun süreli istihdam yaratmalarını teşvik etmek ve bu amaçla yapacakları ilave yatırımları fonlamak için kullandıracaktır.

Hibe başvurularının sunulması için kapanış tarihi 28 Şubat 2022 (saat 17.00)'dir. Hibe ile ilgili Başvuru Rehberi ve diğer bilgilendirici dokümanlara https://kayist.org/teklif-cagrisi-dokumanlari/basvuru-rehberi-ve-basvuru-dokumanlari bağlantısı üzerinden ve potansiyel başvuru sahiplerinden gelen sorular ve cevaplarına https://www.kayist.org/sikca-sorulan    sorular bağlantısı üzerinden erişilebilmektedir.

Bunlara ilaveten Hibe Programı’na başvuracaklar için bir seri bilgilendirme toplantısı planlanmıştır. Bilgilendirme toplantıları herkese açık olarak planlanmış olmakla birlikte katılımcı sayısının fazla olması halinde herhangi bir sorun yaşanmaması için toplantılar odak illere göre belirlenmiştir.

Covid-19 önlemleri de dikkate alınarak fiziksel yapılacak toplantılara katılım sınırlı tutulacaktır. Kayıt olan kişiler belirlenen kontenjan dahilinde toplantıya davet edilecek ve toplantı öncesinde e-posta yoluyla katılım daveti paylaşılacaktır. Belirlenen katılımcı sayısının kontenjanı aşması halinde bir sonraki toplantı için kayıt alınacaktır.

Avrupa Birliği tarafından Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı altında finanse edilen, Dünya Bankası yönetiminde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) tarafından yürütülen Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi Hibe Programı’nın amacı, Türk vatandaşları ve mülteciler yararına, Geçici Koruma altındaki Suriyelilerin yüksek oranda bulunduğu illerde faaliyet gösteren firmalarda kayıtlı iş yaratma koşullarını iyileştirmektir. Bu kapsamda KOBİ ve büyük ölçekli firmaların uzun süreli istihdam yaratmalarını teşvik etmek ve bu amaçla yapacakları ilave yatırımları fonlamak için toplam 70.000.000 Avro tutarında hibe desteği sunulacaktır. Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı kapsamında ilgili kurum ve firmalara hibe programı hakkında bilgi verilecek, başvuru süreci için gerekli adımlar ve belgeler tanıtılacak ve sorular yanıtlanacaktır.

Etkinlikte İngilizce simultane tercüme yapılacaktır.

Bu doğrultuda uygulama yeri olarak belirlenmiş 24 Proje İli’nde faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak 3 Şubat 2022 tarihi saat 14.00’te çevrimiçi olarak ilk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecektir. 3 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek ilk çevrimiçi bilgilendirme toplantısına katılım sağlamak isteyen potansiyel başvuru sahipleri https://flaptour.com/a/tkyb/ bağlantısı üzerinden toplantı katılımı için kayıt olma talebinde bulunabilecektir.

8 Şubat 2022 tarihinde saat 14.00’de İzmir’in yanı sıra İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Manisa ve Denizli illeri için ayrıca bir toplantı daha yapılacağı belirtilmiştir.

Daha fazla bilgi için, Etkinlik Koordinatörü Saadet Müge Ülkü ile iletişime geçebilirsiniz: [email protected]


Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası