News  »  Üretim Sürecine Katılım Projesi Açılış Toplantısı
01 Kasım 2022 -

Sayın Üyemiz,

T.C. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Odamıza iletilen 31.10.2022 tarih ve E-76020743-730.06.02-00012677687 sayılı yazıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, üretim yapan işletmelerin daha verimli ve katma değerli üretim gerçekleştirmelerini ve ihracat odaklı istikrarlı büyümeye katkı sağlayacak nitelikli işgücünün istihdam edilmesini desteklemek amacıyla yeni bir istihdam modeli olarak "Üretim Sürecine Katılım Programı"nın geçtiğimiz aylarda ilk olarak Gaziantep ilinde hayata geçirildiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, söz konusu programın devamı niteliğinde geliştirilen ve ilk olarak Bursa'da açılışı gerçekleştirilen "Üretim Sürecine Katılım Projesi"nin ikincisinin açılışının ise 3 Kasım 2022 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Sayın Vedat BİLGİN'in teşrifleri ile Swissotel Büyük Efes İzmir'de gerçekleştirileceği iletilmektedir.

Proje kapsamında, imalat sektörü özelinde kimya, makine, gıda, tekstil ve metal alt sektörlerinde faaliyet gösteren proje faydalanıcısı işletmelere ilk aydan başlamak üzere mevcut çalışanlarına ilave olarak istihdam ettikleri çalışanlar için üç aylık süre ile prim, ücret ve çalışma izni desteği sağlanacağı ve proje kapsamında tüm başvuruların ise elektronik ortamda "uretimedestek.csgb.gov.tr" adresi üzerinden alınacağı bildirilmiştir.

Bu doğrultuda, söz konusu proje ile ilgilenen üyelerimizin detaylı bilgi almak amacıyla 3 Kasım 2022 Perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Sayın Vedat BİLGİN'in teşrifleri ile 10.30-12.00 saatleri arasında Swissotel Büyük Efes İzmir'de gerçekleştirilecek olan açılış toplantısına katılımlarını diler, konuyu bilgilerinize sunarız.

Projeyle ilgili detay bilgi, ekte yer alan broşürde bulunmaktadır.

 

EK: Broşür

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası