News  »  TÜBİTAK BiGG+ KOBİ Mentor Programı Hk.

22 Kasım 2022

Sayın Üyemiz,

Teknopark İzmir’den Odamıza iletilen yazıda; TÜBİTAK BİGG + KOBİ MENTOR programının daha önce TÜBİTAK TEYDEB desteği almış tüm KOBİ'lerin başvurusuna açık olduğu belirtilmiş olup programa ilişkin detaylar aşağıdaki şekilde paylaşılmıştır.

Buna göre; BİGG+ KOBİ MENTOR Programı ile 30 KOBİ'ye mentorluk desteği verecek olan Teknopark İzmir, KOBİ'lerin ticari olgunluk seviyelerinin ve Ar-Ge yenilik kapasitelerinin arttırılması için çalışacaktır. Bilgi ve iletişim teknolojileri, yenilenebilir enerji, yeşil teknolojiler ve makine/imalat teknolojileri alanlarında çalışanlar başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde bulunan TÜBİTAK TEYDEB desteklerinden faydalanmış tüm KOBİ'ler programa başvurabilecektir.

Program hedefleri;

KOBİ'lerin yenilikçi ürünlerini pazara çıkarmalarına ve pazar paylarını artırarak büyümelerine,

Yüksek katma değer üreten KOBİ'lerin yurtdışına açılmalarına,

Yatırımcı ve müşteri eşleştirmelerine,

İstihdam sayılarında artışa katkı sağlamak şeklindedir.

 

Başvuru koşulları ise;

Daha önce TÜBİTAK TEYDEB desteklerinden faydalanmış olması,

Tercihen bilgi ve iletişim teknolojileri, yenilenebilir enerji başta olmak üzere yeşil teknolojiler ve makine ve imalat teknolojileri alanında en az prototip aşamasında ürünü olması.

Ege Bölgesi'nde kurulu KOBİ ölçeğinde firma olmak şeklindedir.

 

Son başvuru tarihi; 10.12.2022 olan programa yönelik detaylı bilgiye https://teknoparkizmir.com.tr/tr/projeler/tubitak-bigg/ linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası